Maak je bedrijfsgebouw duurzaam en klaar voor de toekomst.

Met een energiemeting optimaliseer je het energie-, water- en stroomverbruik van je bedrijfsgebouw(en), verzamel je de juiste cijfers en ben je klaar om uniform en transparant over je ESG te rapporteren.

Vertrouwd door tal van milieubewuste ondernemers

 

EPBeter helpt met de CSRD-rapportering over je ESG

Vanaf 2024 treedt de CSRD in werking. En vanaf 2026 moeten kmo’s aan de slag. Ondertussen moet je als kmo wél al je duurzaamheid aantonen aan bedrijven die reeds CSRD-plichtig zijn. Hoog tijd dus om de basis te leggen voor uniforme rapportering over je ESG. Daarin zit ook de duurzaamheid en optimalisatie van je gebouwen en je CO2-uitstoot en water-, energie- en stroomverbruik.

Krijg inzicht in de duurzaamheid van je gebouwen

Om juist te rapporteren over je ESG, heb je harde cijfers nodig. En die cijfers vind je in audits. De cijfers over je gebouwen, CO2-uitstoot en water-, energie- en stroomverbruik komen meer specifiek uit een energiescan of energieaudit.

Stap 1

ENERGIEAUDIT: NULMETING EN OPLOSSING

Een energieaudit bestaat uit twee delen. Het begint bij een nulmeting van de huidige situatie en waarbij je aanbevelingen krijgt. In een tweede fase kijken we welke specifieke oplossingen geschikt zijn voor jouw bedrijf en welke de grootste winst met zich meebrengen.

Stap 2

DASHBOARDS: INZICHT IN JE PRESTATIES
Je ontvangt handige dashboards waarin je de energiepresaties van je gebouw bijhoudt en opvolgt. Met de cijfers binnen handbereik, wordt rapporteren kinderspel.

Reken op de expertise van EPBeter

Uitgebreide audits

Van isolatie tot je huishoudelijke apparaten. In onze energieaudit komt elk hoekje van je woning aan bod. Op die manier krijg jij een zo volledig mogelijke analyse.

Aanbevelingen op maat

Energieaudits zijn geen one size fits all. Onze aanbevelingen stemmen we altijd af op jouw specifieke behoeften, ruimte én budget.

Kosteneffectief

Minder energieverspilling en meer energie-efficiëntie. Onze energiescans zijn zo ontworpen dat ze je direct energie en dus kosten besparen.

Professioneel & ervaren

Met jarenlange ervaring in het veld en de nodige certificaties op zak, zijn onze energiedeskundigen de partner bij uitstek om nauwkeurige en betrouwbare energiescans uit te voeren.

Maak je gebouw energiezuiniger met een energiescan

Klein of groot gebouw? Particulier of professional?
Een energieaudit helpt je jouw energiescore te optimaliseren en je verbruik en kosten te drukken.

Wat is de CSRD?

CSRD staat voor Corporate Sustainability Reporting Directive. Het is een richtlijn die bedrijven in de EU verplicht om uniform en transparant te communiceren en te rapporteren over hun ESG – de niet-financiële kant van een onderneming. Vanaf 2025 gaat deze richtlijn van kracht. In eerste instantie zijn het grote bedrijven die moeten rapporteren. Kmo’s doen dat vanaf 2026.

Door de CSRD worden de gegevens over je CO2-uitstoot van je bedrijf een cruciaal onderdeel van je duurzaamheidsrapportage. Zo wil de Europese Unie greenwashing tegengaan en middelen vrijmaken voor écht duurzame bedrijven.

Wie moet er rapporteren?

Op termijn moet elk bedrijf rapporteren volgens de CSRD-richtlijn. Maar de verplichting gebeurt stapsgewijs en breidt ieder jaar uit.

 • Vanaf 2025 (over boekjaar 2024)
  Beursgenoteerde bedrijven en bedrijven van openbaar belang.
 • Vanaf 2026 (boekjaar 2025)
  Alle andere grote bedrijven met meer dan 250 medewerkers.
 • Vanaf 2027 (boekjaar 2026)
  Beurgenoteerde kmo’s tot 250 medewerkers.
 • Vanaf 2029 (boekjaar 2028)
  Non-EU bedrijven met een vestiging in Europa. 


Wat is ESG?

ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Hiermee rapporteren bedrijven over de niet-financiële kant van hun onderneming. Met de ESG wordt bepaald hoe duurzaam je bedrijf is.

 

 • Environmental (Milieu)
  Het Environmental-deel meet hoe een bedrijf presteert op vlak van milieu-uitdagingen. Bijvoorbeeld afval, CO2-uitstoot, klimaatverandering, water-, energie– en stroomverbruik, en ontbossing. Hierin zit de duurzaamheid en optimalisatie van je gebouwen.

   

 • Social (Samenleving)
  Dit meet hoe een bedrijf omgaat met mensen. Het gaat hier niet alleen over de eigen medewerkers. Maar ook over belanghebbenden en andere groepen die (in)direct te maken hebben met het bedrijf. Bijvoorbeeld: werkomstandighede, diversiteit, gelijke kansen en gezond- en veiligheid. 

 • Governance (Bestuur)
  Het laatste luik – maar niet het minste – gaat over Governance. Dit meet het bestuur van een bedrijf. Het gaat hier dan over strategisch management, corruptie, beloningen, belasting en belangenbehartiging van stakeholders.

Wat is de Europese Green Deal?

De Europese Green Deal is een reeks beleidsinitiatieven dat de EU moet omvormen naar een moderne, grondstoffenefficiënte en concurrerende economie. Het doel is om de netto-uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 te reduceren tot nul. Eerst wordt er gewerkt naar een tussenstap: een vermindering van 55% CO2-uitstoot tegen 2023.

  Verlaag jouw energiekosten en CO2-uitstoot! Vraag meer info over onze energieaudit.

  Eenvoudige aanpassingen, groot verschil.

  Heb je nog enkele vragen rond onze energieaudits? Vraag vrijblijvend advies van Jo (Managing Partner van EPBeter).