Verlaag je energiekosten met een energieaudit

Met een energiescan bij EPBeter ontdek je meteen waar de grote energieverliezers in je gebouw zitten. Je krijgt uitgebreide inzichten en begeleiding die je helpen om je woning energiezuiniger te maken en te besparen op je energierekening.

Optimaliseer de energie-efficiëntie van je gebouw

Verlaag in in enkele stappen je CO2 en kosten

Klaar om de EPB-score van je woning te verbeteren? Spreek dan met één van onze experts. Met onze energieaudit ontdek je snel hoe je jouw energieverbruik en -kosten optimaliseert. Je krijgt concrete tips en adviezen, afgestemd op jouw situatie.

Wat is een energieaudit?

Stap 1

In de eerste stap van de energiescan kijken we hoe het eigenlijk zit met je woning. Wat is de huidige situatie, hoe zit alles in elkaar, welke zaken heb je al en waar kunnen we optimaliseren? Je kan rekenen op allerlei metingen en een thermisch onderzoek.

Met als resultaat een duidelijk renovatieplan dat je raad geeft op vlak van verlichting, HVAC (warmte, ventilatie en airconditioning), isolatie, hernieuwbare energie, warm water, batterij, energiemanagement smart building.

Stap 2

In de tweede fase gaan we verder analyseren en leggen we jouw persoonlijke puzzel van verschillende technieken in het renovatieplan. Hiervoor kijken we naar:

  • de huidige structuur van je woning
  • de optimalisatiekansen van de ventilatie en recuperatie
  • de mogelijke oplossingen voor verwarming

Dit uitgebreide renovatieplan geeft je een combinatie van verschillende technieken die – op elkaar afgestemd – een hogere energie- én budgetbesparing creëren voor jou. Het plan vertelt je ook in welke volgorde en hoeveel je best renoveert.

Omdat elke woning uniek is, krijg je deskundig advies over bijvoorbeeld hoeveel centimeter isolatie je nodig hebt, of welk type warmtepomp ideaal is voor jouw woning. We geven je zelfs specifieke modellen, zodat jij gericht offertes kan opvragen en vergelijken.

Kies je voor de Energie-audit van EPBeter, dan bespaar je gemiddeld 10.000 euro op de aankoopprijs van de technieken en op je energieverbruik in een particuliere woning.

Waarom EPBeter?

Uitgebreide audits

Van isolatie tot je huishoudelijke apparaten. In onze energieaudit komt elk hoekje van je woning aan bod. Op die manier krijg jij een zo volledig mogelijke analyse.

Aanbevelingen op maat

Energieaudits zijn geen one size fits all. Onze aanbevelingen stemmen we altijd af op jouw specifieke behoeften, ruimte én budget.

Kosteneffectief

Minder energieverspilling en meer energie-efficiëntie. Onze energiescans zijn zo ontworpen dat ze je direct energie en dus kosten besparen.

Professioneel & ervaren

Met jarenlange ervaring in het veld en de nodige certificaties op zak, zijn onze energiedeskundigen de partner bij uitstek om nauwkeurige en betrouwbare energiescans uit te voeren.

Maak je gebouw energiezuiniger met een energiescan

Klein of groot gebouw? Particulier of professional?
Een energieaudit helpt je jouw energiescore te optimaliseren en je verbruik en kosten te drukken.

Laat je jaarlijkse energiekosten dalen

Een energieaudit brengt het huidige verbruik van je gebouw duidelijk in kaart. Zo ontdek je meteen waar de grote energievreters zitten én hoe je ze best aanpakt om je gebouw energiezuiniger te maken.

Verhoog de waarde van je gebouw

De energieaudit is een slimme investering. Logisch, want hoe beter je energiescore, hoe meer je gebouw waard is. Bouwen aan de energiezuinigheid van je huis of gebouw levert je – op lange termijn – heel wat op. Daarnaast mag je rekenen op premies die je al een heel eind op weg zetten.

Zorg voor een groenere samenleving

Een energiescan is niet alleen beter voor jouw portemonnee. Je draagt ook je steentje bij aan een groenere samenleving. Want je maakt gebruik van minder vervuilende energiebronnen en je springt efficiënter om met de energie die je nodig hebt. 

Verlaag jouw energiekosten en CO2-uitstoot! Vraag meer info over onze energieaudit.

Eenvoudige aanpassingen, groot verschil.

Heb je nog enkele vragen rond onze energieaudits? Vraag vrijblijvend advies van Jo (Managing Partner van EPBeter).